De website www.vloerisolatiewijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Aandachtspunten

Voordat u besluit vloerisolatie aan te leggen, is het belangrijk om enkele zaken in ogenschouw te nemen. Wanneer de vloerisolatie eenmaal is gelegd, wilt u immers niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Uw doel was immers extra wooncomfort en besparing op energiekosten. Daarom hebben wij voor u enkele belangrijke aandachtspunten opgesomd.

Ook kunt u kijken op pagina voordelen voor meer informatie. Op pagina prijzen is te zien hoeveel u kwijt bent voor deze vorm van woningisolatie.

10 aandachtspunten

  1. Verplaats bedrading onder de vloer zodanig dat het isolatiemateriaal niet kan verbranden. Dit geldt vooral bij PUR-schuim vloerisolatie.
  2. Bij het aanleggen van vloerisolatie kunnen ongezonde gassen of stoffen vrijkomen. Zorg ervoor dat u uw huis enkele uren goed laat luchten tijdens en na het aanbrengen van de isolatielaag.
  3. Zorg altijd voor een goede aansluiting van het isolatiemateriaal, zodat er geen naden ontstaan.
  4. Zorg dat er ventilatie in de kruipruimte blijft, blokkeer ventilatiekanalen dus niet door ze dicht te spuiten of per ongeluk af te dekken.
  5. Zorg dat u op de hoogte bent van de garantie die op de vloerisolatie wordt gegeven.
  6. Ga na hoeveel energiekosten u bespaart nadat de vloerisolatie is geplaatst. Hieruit kunt u deels concluderen of de vloerisolatie op de juiste manier is bevestigd.
  7. Zorg ervoor dat ook het kruipluik wordt geïsoleerd om warmteverlies te voorkomen.
  8. Wanneer het een houten vloer betreft, kunt u deze aan de onderkant isoleren door isolatiemateriaal te plaatsen in de ruimte tussen de balken. De balken zelf hoeven niet geïsoleerd te worden.
  9. Wanneer u het isolatiemateriaal niet vastlijmt maar bijvoorbeeld vastspijkert, is deze bij eventuele sloop gemakkelijk te verwijderen en opnieuw te gebruiken.
  10. Zorg ervoor dat de fundering van de kruipruimte eveneens wordt geïsoleerd. Hierdoor zal uw vloer nog beter geïsoleerd zijn.

Een isolatiebedrijf uit uw regio kan u natuurlijk meer tips geven. Kom vandaag nog in contact met bekwame vakmensen en vraag isolatie offertes op.

Wat kost vloerisolatie?

Benader isolatiebedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kunt u kiezen voor een specialist die u het beste kan helpen. Onze dienst is gratis en vrijblijvend.