De website www.vloerisolatiewijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Bovenkant vloer isoleren

Elke vorm van isolatie is een positieve verandering aan het klimaat in uw huis. Of het nu uw vloer is, de muren, het dak of uw ramen, u zal hier altijd een groot verschil merken zowel in het comfort in huis als op de energierekening. Het isoleren van de vloer gebeurt meestal via de kruipruimte onder een huis waar het isolatiemateriaal direct tegen de onderkant van de vloer geplaatst kan worden. Niet alle huizen hebben echter een kruipruimte, dus in die gevallen zal de isolatie aan de andere kant moeten plaatsvinden. Er zijn twee manieren waarop u de bovenkant van de vloer kan isoleren.

Isolatie op de ondervloer

Bij deze methode, die overigens door een ervaren doe-het-zelver goed te doen is, verwijdert u de huidige vloer tot u bij de ondervloer of vloerbalken komt. Hier brengt u een laag isolatiemateriaal aan, waarna u de vloer weer terugplaatst. Er is hier dus geen sprake van grote intensieve werkzaamheden, echter u zal een tijdje overlast hebben in huis omdat dit alleen via het woongedeelte gedaan kan worden. Toch kan het snel worden uitgevoerd en is het relatief niet duur. Waar u wel rekening mee moet houden is dat uw vloer met bijna 10 centimeter omhoog kan gaan. U moet dus drempels ophogen en deuren inkorten om dit op te vangen.

Een compleet nieuwe vloer aanleggen

Deze manier van vloerisolatie geeft u een compleet nieuwe vloer. Misschien is uw huidige vloer oud en moet hij toch vervangen worden. Of bent u van plan vloerverwarming aan te leggen. Hoe dan ook, deze ingreep is veel arbeidsintensiever en duurder, maar levert u wel een goed isolerende nieuwe vloer op zonder hoogteverschil. Groot nadeel hiervan is dat uw woonomgeving voor een tijd compleet overgenomen zal worden door werkzaamheden en dat stof en andere viezigheid uw huis in zal gaan.

Wat kost vloerisolatie?

Benader isolatiebedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kunt u kiezen voor een specialist die u het beste kan helpen. Onze dienst is gratis en vrijblijvend.