De website www.vloerisolatiewijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Checklist

Als u van plan bent vloerisolatie aan te leggen, zijn er een aantal zaken die u in de gaten moet houden. Hoe gaat u isoleren, welk materiaal gaat u gebruiken, is er ook sprake van vloerverwarming, hebt u problemen met water in de kruipruimte enzovoorts? Hier vind u een handige checklist die u na kan gaan voordat u aan de werkzaamheden begint.

– De staat van de vloer

Om te beslissen welk soort isolatie en welke materialen u gaat gebruiken, moet u eerst kijken of u een kruipruimte hebt en of deze hoog genoeg is om in te werken. Zo ja, dan kunt u isolatie onder uw vloer aanbrengen, wat verreweg de snelste manier is met de minste overlast. Hebt u geen kruipruimte dan is isolatie aan de bovenkant van de vloer de enige optie. Als u veel last hebt van water in uw kruipruimte is het belangrijk dat u de bodem bedekt met folie. En zorgt er voor dat de kruipruimte na de isolatie voldoende wordt geventileerd.

– De materialen

Elk materiaal heeft zijn eigen prijs en kenmerken en is in sommige situaties beter toepasselijk dan in andere situaties. Laat u dus goed informeren zodat u de beste isolatie krijgt voor jouw situatie. Bereken de RC-waarde voor en na het leggen van de isolatie. Als u ook vloerverwarming aan laat leggen heb u bijvoorbeeld een beter isolerend materiaal (aan de onderkant/tegen de vloer) nodig.

– De aannemers

Van de aannemer of isolatiebedrijf die u in dienst neemt moet u zeker weten dat ze de juiste certificering hebben (bijvoorbeeld als u besluit met PUR schuim te isoleren). Ook moet u van te voren precies weten waar u voor betaalt dus hebt u een complete beschrijving nodig van de werkzaamheden. U moet weten wat de totaalprijs gaat zijn en afspreken dat u op de hoogte wordt gehouden als dit dreigt te veranderen. Zorg dat ze een lagere BTW handhaven op het arbeidsloon, gezien er daar nu een regeling vanuit de overheid voor is. In plaats van 21%, betaalt u maar 6 procent. En stel vast dat er een garantie wordt aangeboden. Doorgaans is dit 10 jaar op het materiaal en de werkzaamheden.

Wat kost vloerisolatie?

Benader isolatiebedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kunt u kiezen voor een specialist die u het beste kan helpen. Onze dienst is gratis en vrijblijvend.