De website www.vloerisolatiewijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Comfort

Door uw vloeren te isoleren zal u meteen meer comfort voelen. Vloerisolatie kan worden geplaatst onder de vloerbedekking, in de ondervloer of tegen het plafond van de kruipruimte. U kunt ook besluiten uw complete vloer te slopen en een nieuwe goed isolerende vloer aan te leggen, bijvoorbeeld met vloerverwarming. Ieder huis verliest veel warmte door de vloer, en dit voelt u als u met blote voeten rond loopt. De kou trekt van de kruipruimte naar boven uw huis in. Door vloerisolatie aan te laten leggen bespaart u energie en zal het binnen comfortabeler aanvoelen.

Welke verschillen zijn merkbaar?

De temperatuur van de vloer kan door vloerisolatie soms omhoog gaan met wel 4 graden Celsius. Hierdoor zal het in huis behaaglijker aanvoelen, maar hebt u ook geen koude vloer meer. Vocht uit de kruipruimte zal niet meer optrekken zodat de luchtvochtigheid ook naar beneden zal gaan. En de tocht die u voorheen over de vloer voelde trekken, zal een stuk minder worden. Omdat warmteverlies in de vloer aanzienlijk zal verminderen, zal de warmte in huis beter zijn verdeeld. Hierdoor bespaart u elke maand geld op uw energierekening.

Welk type vloerisolatie?

De makkelijkste manier van vloerisolatie is door dit via de kruipruimte te doen. Tegen het plafond van de kruipruimte wordt dan een isolerend materiaal aangebracht. De kruipruimte moet hier wel hoog genoeg voor zijn. Als de kruipruimte niet hoog genoeg is kunt u ook de bodem van de kruipruimte isoleren. Dan wordt er isolerend materiaal op de vloer gespoten. Dit levert minder comfort op en een lagere besparing, maar het klimaat in uw kruipruimte verbetert wel. U kunt ook folie onder de vloerplanken leggen door uw vloerbedekking weg te halen. Dit is gunstig als u geen kruipruimte hebt. En het is ook mogelijk om isolerend materiaal op uw vloer te leggen, maar dan moet u er wel rekening mee houden dat de vloer een stuk hoger komt te liggen.

Wat kost vloerisolatie?

Benader isolatiebedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kunt u kiezen voor een specialist die u het beste kan helpen. Onze dienst is gratis en vrijblijvend.