De website www.vloerisolatiewijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

EPS platen

Het kiezen van het juiste isolatiemateriaal is erg belangrijk als u op het punt staat uw vloer te isoleren. Isolatie van de vloer brengt vele voordelen met zich mee en is relatief goedkoop vergeleken met andere isolatiemethodes. Vooral als u een kruipruimte hebt waardoor het materiaal aan de onderkant van de vloer kan worden bevestigd, kunt u zonder veel onrust in huis snel genieten van een beter woonklimaat. En dit zal u zien op uw energierekening, want u hoeft minder te stoken om het warm te houden. Eén van de materialen op de markt zijn EPS platen.

Wat zijn EPS platen?

EPS platen zijn platen van piepschuim, pentaan en waterdamp die er voor zorgen dat koude en warme lucht wordt geblokkeerd. Deze kunt u krijgen in parelvorm en als platen. Parels worden meestal gebruikt om de spouwmuur of de bodem van de kruipruimte te isoleren. De platen hebben vaak een groef en een tand zodat ze naadloos op elkaar aangesloten kunnen worden. U kunt ze gebruiken voor het isoleren van het dak, de muren en ook de onderkant van de vloer.

De voordelen van EPS platen

EPS is erg snel en makkelijk te plaatsen en gaat heel lang mee. Het is licht van gewicht en vochtafstotend zodat schimmel zich niet kan vormen en vocht niet uw huis en vloer in kan trekken. Het heeft een goede isolatiewaarde en kan worden gerecycled. De prijs is ook gunstig en aan de lage kant van het spectrum.

De nadelen van EPS platen

Er zijn betere isolerende materialen op de markt, zoals PUR schuim en thermokussens. Hier betaalt u dan ook meer voor, dus de prijs reflecteert dit wel. Ook zijn EPS platen niet de meest milieuvriendelijke optie met betrekking tot het vervaardigen ervan. En EPS is tot slot niet erg brandveilig, zoals glas- en steenwol in dezelfde prijsklasse.

Wat kost vloerisolatie?

Benader isolatiebedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kunt u kiezen voor een specialist die u het beste kan helpen. Onze dienst is gratis en vrijblijvend.