De website www.vloerisolatiewijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Geen kruipruimte? Wat nu?

Het isoleren van uw vloer is verreweg het gemakkelijkste via de kruipruimte. Als deze groot genoeg is kan de vakman hier naar binnen en een isolerende laag aanbrengen tegen de onderkant van uw vloer aan. Zo hebt u minder overlast in huis en kan uw huidige vloer gewoon blijven liggen. Dit is vaak snel gedaan zodat u snel van de voordelen kunt genieten. Als u geen kruipruimte hebt, of uw kruipruimte is te klein, dan hebt u drie alternatieven.

1. Isolatie van de bestaande vloer

Deze methode betekent dat u de huidige vloer verwijdert, isolatiemateriaal aanlegt op de ondervloer en dan de vloer weer terug legt. Dit kan tussen de balken of er simpelweg bovenop. Voor een ervaren doe-het-zelver is dit goed te doen. Waar u echter wel rekening mee moet houden is dat uw vloer waarschijnlijk bijna 10 centimeter omhoog zal gaan. Dit moet u opvangen door bijvoorbeeld de plinten te verhogen en de deuren in te korten. Maar als u geen kruipruimte hebt zal dit een gunstig alternatief kunnen zijn.

2. Nieuwe vloer aanleggen

Dit is een grote ingreep, maar door uw oude vloer compleet te verwijderen en een nieuwe goed isolerende vloer aan te leggen, hebt u het verschil met hoogte niet. Dit is echter wel een stuk arbeidsintensiever en geeft meer overlast in huis. Bovendien zal het ook een stuk prijziger zijn. Mensen die vloerverwarming willen kiezen vaak voor deze optie en leggen dat er meteen bij aan. Zo slaat u twee vliegen in één klap.

3. Bodemisolatie van de kruipruimte

Als u wel een kruipruimte hebt, maar deze is erg klein, dan kunt u overwegen de kruipruimte (ook wel bodemisolatie genoemd) te isoleren. Isolatiemateriaal wordt dan naar binnen gespoten tot het een hoogte van 30 tot 35 centimeter heeft bereikt. Dit is goedkoop en snel, maar een stuk minder effectief. Voordelen hieraan zijn dat u het klimaat in uw kruipruimte verbeterd, waardoor het klimaat in huis verbeterd, echter u zal er niet dezelfde energiebesparende hoogtes mee bereiken als met vloerisolatie.

Wat kost vloerisolatie?

Benader isolatiebedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kunt u kiezen voor een specialist die u het beste kan helpen. Onze dienst is gratis en vrijblijvend.