De website www.vloerisolatiewijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Gespoten PUR

Als u wilt overgaan op het isoleren van uw vloer komt u voor een aantal keuzes te staan. Eén daarvan is het materiaal dat u wilt gaan gebruiken. Er is veel beschikbaar in verschillende prijsklassen en met verschillende kenmerken. Als u milieubewust bent, is er kurk of houtvezel waar u uit kan kiezen. Als u last hebt van vocht kan u met glaswol gaan werken. Bent u vooral geïnteresseerd in de beste isolatiewaarde, dan zijn PUR of thermokussens waarschijnlijk de beste optie. De beste oplossing hangt van de staat van uw vloer af en de algehele staat van uw woning. Hier wordt PUR schuim besproken.

Wat is PUR schuim?

PUR schuim is een twee-componenten schuim dat vaak wordt gebruikt voor het isoleren van de onderkant van de vloer via de kruipruimte. PUR staat voor polyurethaan en moet door een gespecialiseerd bedrijf worden aangebracht. Het wordt in vloeibare vorm tegen het oppervlak gespoten waarna het binnen enkele minuten droogt. PUR wordt gebruikt voor het isoleren van daken, spouwmuren en dus ook vloeren.

De voordelen van gespoten PUR

Gespoten PUR heeft een aantal voordelen. Omdat het vloeibaar is, kan het in allerlei situaties gemakkelijk en snel worden aangebracht. Het droogt snel en zet een beetje uit waardoor het alle gaten en kieren dicht en een naadloze isolatielaag vormt. De isolatiewaarde van PUR is één van de beste op de markt op dit moment. Ook neemt PUR geen vocht op dus het beschermt perfect tegen water en schimmelvorming.

De nadelen van gespoten PUR

De uitstekende isolatiewaarde van PUR heeft als gevolg dat het duur is om aan te brengen. Ook is het niet verstandig dit zelf te doen, u hebt hier gespecialiseerde bedrijven voor die moeten kunnen aantonen dat ze met PUR mogen werken. Na het aanbrengen kan u nog enige dagen last hebben van een chemische lucht, te vergelijken met verflucht. U moet dus zorgen dat uw kruipruimte goed is geventileerd voordat u overgaat tot het aanbrengen van PUR. Ook is PUR niet één van de milieuvriendelijkste opties op de markt.

Wat kost vloerisolatie?

Benader isolatiebedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kunt u kiezen voor een specialist die u het beste kan helpen. Onze dienst is gratis en vrijblijvend.