De website www.vloerisolatiewijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Glaswol

Het isoleren van uw vloer brengt een boel voordelen met zich mee. De vloer is één van de plekken in huis waar u veel warmte verliest. De muren, het dak en de ramen zijn de ander. Door één of meer van deze oppervlaktes te isoleren, zult u een groot verschil merken in uw woonklimaat. Er zijn een boel verschillende isolatiematerialen beschikbaar om uw vloer mee te isoleren. Welk materiaal u kiest hangt vaak af van uw woonsituatie, van uw budget en van de staat van uw vloer. Glaswol is een materiaal dat erg vaak gebruikt wordt.

Wat is glaswol?

Glaswol wordt gemaakt door glas en zand tot zeer hoge temperaturen op te warmen zodat het vloeibaar wordt. Dit vloeibare glas wordt dan in een centrifuge met gaten gegoten waar het uitkomt in de vorm van draden. Deze draden drogen en worden met een bindmiddel verwerkt in dikke dekens. Deze dekens worden vaak gebruikt om de onderkant van uw vloer mee te isoleren waar ze via de kruipruimte worden bevestigd. U kunt glaswol ook krijgen in de vorm van platen.

De voordelen van glaswol

Glaswol is één van de goedkoopste isolatiematerialen maar heeft een boel veelbelovende kenmerken. Zo is de isolatiewaarde goed en isoleert het niet alleen warmte, maar ook geluid. Het is vochtafstotend en kan geen schimmel vormen, zodat het erg geschikt is voor gebruik in vochtige kruipruimtes. Omdat glaswol is gemaakt van gerecycled glas, is het duurzaam. Bovendien is glaswol ook brandveilig verklaard door de brandweer.

De nadelen van glaswol

Als u met glaswol werkt moet u er voor zorgen dat u goed beschermd bent zowel bij uw luchtwegen als uw huid. Het aanbrengen en snijden van glaswol kan namelijk vezels vrijmaken die in uw luchtwegen kunnen gaan zitten of die huidirritatie kunnen veroorzaken. Glaswol isoleert goed, maar er zijn materialen op de markt die beter isoleren.

Wat kost vloerisolatie?

Benader isolatiebedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kunt u kiezen voor een specialist die u het beste kan helpen. Onze dienst is gratis en vrijblijvend.