De website www.vloerisolatiewijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Houten vloer

Vloerisolatie is een relatief goedkope manier van isoleren met een groot rendement. Het zal helpen de warmte binnen te houden en de kou buiten. De vloer is één van de oppervlakten, samen met de muur, het dak en de ramen, waar een huis de meeste warmte verliest. Er zijn verschillende manieren om uw vloer mee te isoleren en er zijn verschillende materialen waar u voor kunt kiezen. Als u een houten vloer hebt, zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden.

De vloer moet kunnen ademen

Met een houten vloer is het heel belangrijk dat het isolatiemateriaal dat u aanbrengt goed ademt. Als dit niet gebeurt kan dit betekenen dat schimmels en houtrot ontstaat waardoor het hout wordt aangetast en minder sterk is. Als u de onderkant van de vloer isoleert via de kruipruimte is dit vooral erg belangrijk, omdat hier vaak de huidige ventilatie vandaan komt.

Laat de vloer eerst drogen

De beste aanpak is door de vloer eerst te laten drogen. Dit kan door een folie in de kruipruimte te leggen waardoor vocht niet meer omhoog trekt en het klimaat in de kruipruimte verbetert. U kunt ook beslissen de bodem van de kruipruimte te isoleren waardoor u problemen met vocht zullen verdwijnen, ook na de isolatie.

Het materiaal

Als het hout eenmaal droog is en zich een gezonde lucht in de kruipruimte bevindt, kunt u overgaan tot het isoleren van de onderkant van de vloer. Het materiaal dat u kiest moet waterafstotend zijn en geen mogelijkheid geven tot schimmelvorming. Steenwol en glaswol zijn hiervoor erg geschikt. Ook folie kan een goede optie zijn.

Na het isoleren

Nadat u de vloer gedroogd hebt en deze is geïsoleerd met ademend waterafstotend materiaal, moet u er voor zorgen dat de kruipruimte goed geventileerd blijft. Dit doet u door vensters in de muur aan te brengen zodat de buitenlucht nog wel binnen kan komen.

Wat kost vloerisolatie?

Benader isolatiebedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kunt u kiezen voor een specialist die u het beste kan helpen. Onze dienst is gratis en vrijblijvend.