De website www.vloerisolatiewijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Houtvezelplaten

Bij het isoleren van de vloer komt een boel kijken. Er is het soort isolatie waar u uit kan kiezen en de materialen. Het soort isolatie hangt meestal af van het feit of u een bereikbare kruipruimte hebt of niet. Heb u dit, dan kunt u makkelijk via de kruipruimte de onderkant van de vloer bereiken en isoleren. Heb u dit niet, dan zult u via de woonomgeving een isolatielaag op de vloer moeten leggen of uw vloer moeten vervangen. Toch is het isoleren van de vloer altijd een goed idee. Het woonklimaat zal er aanzienlijk van verbeteren en u kan de thermostaat een paar standen lager zetten. Houtvezelplaten zijn één van de materialen waar u voor kunt kiezen.

Wat zijn houtvezelplaten?

Houtvezelplaten worden gemaakt van afvalproducten van de houtverwerkingsindustrie. De vezels worden onder hoge druk en met een bindmiddel samengeperst waardoor er platen ontstaan. Deze platen bestaan uit verschillende houtsoorten en kunt u gebruiken voor het isoleren van de onderkant en bovenkant van de vloer, het dak en tegen de muren.

De voordelen van houtvezelplaten

U kunt houtvezelplaten makkelijk zelf plaatsen omdat ze goed op maat te zagen zijn en er weinig stof vrij komt. Hierdoor kunt u er onbeschermd mee werken zonder dat u huidirritaties oploopt. Houtvezelplaten zijn ook erg milieuvriendelijk en duurzaam. De isolatiewaarde is goed, te vergelijken met kurk, glas- en steenwol. Het is vochtregulerend, geluiddempend en houdt in de zomer de warmte buiten. Bovendien neemt het makkelijk vocht op en geeft het ook snel weer weg waardoor er weinig kans is op schimmelvorming en het er voor zorgt dat vocht niet meer uw huis in komt.

De nadelen van houtvezelplaten

De isolatiewaarde van houtvezelplaten is niet geweldig en een stuk minder dan dat van materialen in dezelfde prijsklasse. Daardoor zijn houtvezelplaten relatief duur. In Nederland worden ze ook nog weinig gebruikt, waardoor het lastig kan zijn om ze aan te schaffen.

Wat kost vloerisolatie?

Benader isolatiebedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kunt u kiezen voor een specialist die u het beste kan helpen. Onze dienst is gratis en vrijblijvend.