De website www.vloerisolatiewijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Isolatiematerialen

Als u besloten hebt om vloerisolatie aan te leggen, hebt u een stap in de richting gezet van een beter wooncomfort, een lagere energierekening en minder CO2 uitstoot. Nu staat u echter voor een aantal keuzes en het materiaal van de vloerisolatie is hier één van. De keuze die u maakt hangt af van uw budget, de staat van uw vloer en uw woonomstandigheden.

Glas- en steenwol

Deze twee materialen hebben een boel kenmerken gemeen. Zo zijn ze beide goedkoop en worden ze vooral gebruikt om de onderkant van de vloer mee te isoleren. Ze ademen goed en zijn waterafstotend, zodat ze erg geschikt zijn als u last hebt van vocht in de vloer. De isolatiewaarde is goed, maar er zijn (duurdere) producten op de markt met een betere waarde. Wat ook niet onbelangrijk is, glas- en steenwol isoleren geluid ook zeer goed en zijn erg brandveilig.

PUR schuim

PUR staat voor polyurethaan. Dit is een vloeibaar twee-componenten schuim dat zeer makkelijk aan de onderkant van de vloer wordt aangebracht en dat een beetje uitzet en snel hard wordt. Hiermee dicht u alle gaten en kieren in de vloer en u daarmee een perfecte isolatielaag krijgt. Dit materiaal is één van de duurste op de markt, maar heeft een zeer hoge isolatiewaarde.

Isolerende onderlaag

Als u geen kruipruimte hebt, kunt u een isolerende onderlaag aanleggen onder bijvoorbeeld uw parket of vloerbedekking. Hier zijn verschillende materialen voor met verschillende isolatiewaarden en prijzen. Meestal koopt u deze samen met de toplaag. Vlas is een goede keuze. Dit materiaal slaat warmte op, ook als het vochtig is en wordt vaak aangelegd samen met een extra folie om vocht tegen te gaan. Voor appartementen is het vaak beter een onderlaag te kiezen die ook geluid isolerend is, in combinatie met parket of hout, zodat de onderburen zo min mogelijk last hebben van geluidsoverlast.

Wat kost vloerisolatie?

Benader isolatiebedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kunt u kiezen voor een specialist die u het beste kan helpen. Onze dienst is gratis en vrijblijvend.