De website www.vloerisolatiewijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Keurmerken

Vloerisolatie is een zeer effectieve manier van het isoleren van uw huis. U zorgt ermee dat één van de plekken waar de meeste warmte verloren gaat wordt beschermt tegen kou van buitenaf en dat de warmte in uw huis beter behouden blijft. Het verkeerd isoleren van uw vloer kan echter grote problemen met zich meebrengen. Koudeplekken kunnen zorgen voor schimmel en vochtophoping en slechte isolatie kan uw houten vloer in het ergste geval beschadigen omdat het hout krom trekt. Als u zeker wilt weten dat u het juiste materiaal in huis hebt en dat het door de juiste personen wordt gelegd, kunt u kijken naar de keurmerken van het materiaal en de certificering van de isolatiebedrijven.

IKOB-BKB

Als een isolatiebedrijf een IKOB-BKB certificering heeft, zijn ze onafhankelijk getest door het IKOB (Instituut voor Keuring en Onderzoek van Bouwmaterialen) en de BKB (BV Kwaliteitsverklaringen Bouw). Dit wordt gedaan door de werkzaamheden van het isolatiebedrijf te testen en ook de producten die worden gebruikt. Deze twee instituten verstrekken ook KOMO-product certificaten waarmee wordt gegarandeerd dat het materiaal voldoet aan de wettelijke eisen voor vloerisolatie. Helaas is er voor kruipruimte isolatie in Nederland geen KOMO keurmerk beschikbaar.

KOMO certificaten

KOMO is een keurmerk dat aan de isolatiematerialen wordt uitgedeeld als deze aan de juiste voorwaarden voldoen, zoals brandveiligheid en isolatiewaarde. Ook garanderen ze dat deze materialen op de juiste manier worden bevestigd en toegepast. Isolatiebedrijven worden door KOMO getest of ze voldoen aan de eisen van de certificering.

Het isolatiebedrijf

Voor het plaatsen van isolatie is het altijd verstandig een erkend isolatiebedrijf in dienst te nemen. Als het bedrijf een KOMO procescertificaat heeft, kan het lid worden van de Vereniging van Erkende Na-isolatiebedrijven (VENIN). Deze bedrijven werken met isolatiemateriaal dat een KOMO-keurmerk heeft en garanderen dat de isolatiewerkzaamheden goed worden uitgevoerd.

Wat kost vloerisolatie?

Benader isolatiebedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kunt u kiezen voor een specialist die u het beste kan helpen. Onze dienst is gratis en vrijblijvend.