De website www.vloerisolatiewijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Kruipruimte noodzakelijk?

Eén van de plekken in huis waar u de meeste warmte verliest is de vloer. Andere oppervlakten zijn de muren, de ramen en het dak. Vloerisolatie zal dan ook een groot verschil maken op het comfort in huis. De makkelijkste en meest gangbare manier om uw vloer te isoleren is via de kruipruimte. Er wordt dan isolerend materiaal tegen het plafond van de kruipruimte bevestigd, tegen de onderkant van de vloer. Maar als u geen kruipruimte hebt, of deze is moeilijk bereikbaar, kunt u uw vloer ook op andere manieren isoleren.

Isoleren van de bodem van de kruipruimte

Als de kruipruimte te laag of te klein is om in te werken, kunt u de bodem van de kruipruimte isoleren. Dit wordt gedaan door een laag isolatiemateriaal de kruipruimte in te spuiten. Het klimaat onder uw vloer is meestal koud en nat en door de kruipruimte te isoleren verandert u dit. Condensatie kan niet meer plaatsvinden, de luchtvochtigheid zal verbeteren en ook in huis zal het beter aanvoelen. Deze methode is goed voor het klimaat in uw kruipruimte maar minder effectief voor uw vloer.

Isoleren tussen de vloerbalken

Als de kruipruimte te klein is, u geen kruipruimte heeft of het isoleren van de bodem van de kruipruimte is geen optie voor u, dan kunt u isolatiemateriaal aanbrengen tussen de vloerbalken. Dit doet u door uw vloer te verwijderen zodat de ondervloer en de vloerbalken zichtbaar worden. Vervolgens brengt u isolatiemateriaal aan tussen deze balken en legt u uw vloerbedekking terug.

Nieuwe vloer aanleggen

Natuurlijk is het aanleggen van een nieuwe, goed isolerende vloer ook altijd een optie. Dan kunt u ook vloerverwarming aanleggen, mocht u dat willen. Zo kunt u met een schone lei beginnen en alle juiste beslissingen maken wat betreft de nieuwe vloer.

Wat kost vloerisolatie?

Benader isolatiebedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kunt u kiezen voor een specialist die u het beste kan helpen. Onze dienst is gratis en vrijblijvend.