De website www.vloerisolatiewijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Laminaatvloer

Vloerisolatie kan op verschillende manieren. Het hangt er van af of u een kruipruimte hebt waar u in kan werken of niet. Ook hangt het soort isolatie af van het soort vloer dat u hebt. Als u een betonnen vloer hebt, heeft het bijvoorbeeld geen zin om de onderkant van de vloer te isoleren. Dan legt u een isolerende laag aan onder uw vloerbedekking. Heeft u echter een houten vloer, dan is het essentieel dat deze goed ventileert, anders kan er houtrot en schimmel ontstaan.

De soorten isolatie

Er zijn drie gangbare manieren om uw vloer te isoleren. De eerste is via de kruipruimte waar u isolatiemateriaal tegen de onderkant van de vloer aanbrengt. De tweede is door het onder de vloerbedekking te leggen en de derde is door uw gehele vloer opnieuw aan te leggen. Dit is meestal het geval als u vloerverwarming neemt.

Welke isolatie voor een parketvloer?

Voor parket is een isolerende ondervloer het makkelijkst. Meestal koopt u deze ook samen met het parket. Voor appartementen is een warmte- en geluidsisolerende vloer vaak een goed idee. Parket kan namelijk nogal luidruchtig zijn naar de benedenburen als u hier op loopt.

Waar moet u rekening mee houden?

U kunt verschillende ondervloeren krijgen voor verschillende prijzen en met verschillende isolatiewaardes. Zaken waar uw beslissing van kan afhangen is of er veel kou naar boven trekt (bijvoorbeeld via de kruipruimte), of u last hebt van vochtproblemen rond de vloer en of u vloerverwarming aanlegt of niet. Als u last heeft van vocht kan het verstandig zijn een folie op de bodem van de kruipruimte te leggen zodat condensatie vermindert. Dan is het belangrijk dat u een ademend materiaal kiest dat vochtafstotend is en zo uw laminaat beschermt. Glas- en steenwol zijn hier goede voorbeelden van. Als er vooral veel kou naar boven komt, kies dan voor een ondervloer met een hoge isolatiewaarde. En als u vloerverwarming aanlegt is het heel belangrijk dat u een materiaal kiest met een uitmuntende isolatiewaarde.

Wat kost vloerisolatie?

Benader isolatiebedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kunt u kiezen voor een specialist die u het beste kan helpen. Onze dienst is gratis en vrijblijvend.