De website www.vloerisolatiewijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Manieren

Het isoleren van uw vloer brengt veel voordelen met zich mee. Natuurlijk is er de energiebesparing die u zult merken omdat u de thermostaat niet meer zo hoog hoeft te zetten. De warmte blijft beter en langer binnen. Hierdoor is uw CO2-uitstoot ook een stuk minder. Er is het extra comfort. Er zal geen tocht meer langs de vloer gaan en uw vloer voelt aanzienlijk warmer aan. Bovendien zal de luchtvochtigheid verbeteren en ongedierte en huismijt minder worden. Uw vloer isoleren wordt meestal op drie manieren gedaan.

Het isoleren van de onderkant van de vloer

Dit is meestal de eerste keuze, maar hangt ervan af of u een kruipruimte hebt of niet en of u in die kruipruimte kan werken. Zo ja, dan is dit de makkelijkste optie met de minste verstoring van het dagelijks leven. Tegen het plafond van de kruipruimte (en dus tegen de onderkant van de vloer) wordt isolerend middel geplaatst waardoor vocht en kou van onderen niet meer naar boven kunnen en warmte van boven behouden blijft.

Het isoleren van de bovenkant van de vloer

Deze optie is geschikt als u geen kruipruimte hebt, of de kruipruimte is te klein. Deze methode heeft wel invloed op het dagelijks leven, maar is vrij makkelijk en snel te doen. De bovenlagen van de vloer worden verwijderd tot alleen de ondervloer te zien is. Hier legt u isolatiemateriaal op waarna de bovenlagen weer worden teruggeplaatst. Waar u wel rekening mee moet houden is dat de vloer hierna bijna 10 centimeter hoger kan liggen. U zult deuren dus korter moeten maken en drempels moeten verhogen.

Een nieuwe vloer aanleggen

Dit is de derde optie en dit wordt veel gekozen door mensen die de oude vloer willen renoveren of die vloerverwarming willen aanleggen. Een nieuwe vloer is duur, maar gaat wel weer vele jaren mee. Door dit te doen zal u geen hoogteverschil krijgen en kan u weer een lange tijd van u goed geïsoleerde vloer genieten.

Wat kost vloerisolatie?

Benader isolatiebedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kunt u kiezen voor een specialist die u het beste kan helpen. Onze dienst is gratis en vrijblijvend.