De website www.vloerisolatiewijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Materialen en soorten

Er zijn vele soorten isolatiemateriaal geschikt voor het isoleren van uw vloer. Hieronder worden de meest gangbare materialen en hun specifieke eigenschappen besproken.

– Glaswol of steenwol

Glaswol en steenwol worden het meest gebruikt als isolatiemateriaal voor de vloer. Deze worden in de vorm van platen aan de onderkant van de vloer gemonteerd. Een dikte van 13 centimeter wordt aanbevolen en het materiaal dient geen dampremmende laag te hebben teneinde een natte vloer te voorkomen. Glas- en steenwol zorgen voor het vasthouden van lucht waardoor er een isolerende werking ontstaat.

– Purschuim

De belangrijkste grondstof van purschuim is polyurethaan. Purschuim wordt simpelweg via een verwarmde slang op de onderkant van uw vloer gespoten, waarna het schuim binnen enkele minuten hard is geworden. Purschuim is makkelijk aan te brengen en isoleert goed, maar blijkt soms gezondheidsklachten te kunnen opleveren wanneer het niet goed wordt aangebracht.

– Thermoskussens

Thermoskussens bestaan uit dunne lagen kunststoffolie waartussen zich lucht bevindt. Thermoskussens worden rechtstreeks op de onderkant van uw vloer bevestigd, en dienen goed sluitend te worden aangebracht. Meestal wordt er eerst een bodemfolie in de kruipruimte aangelegd om het vocht te weren.

– Vlas

Vloerisolatie met vlas is milieuvriendelijker dan glas- of steenwol. Vlasdekens zijn uitermate geschikt voor het opnemen van vocht en worden veelal gebruikt als isolatiemateriaal onder een houten vloer. Een ander verschil tussen glas- en steenwol en vlasdekens, is dat uw woning in het geval van vlasdekens er langer over doet om opgewarmd of afgekoeld te zijn.

– Piepschuim

Piepschuim is een kunststof isolatiemateriaal en is makkelijk op maat te snijden. Het is een relatief goedkope manier van isolatie, welke in de kruipruimte tegen de onderkant van uw woningvloer dient te worden bevestigd. Piepschuim is vochtbestendig, heeft een lange levensduur en een hoge brandveiligheid.

Wat kost vloerisolatie?

Benader isolatiebedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kunt u kiezen voor een specialist die u het beste kan helpen. Onze dienst is gratis en vrijblijvend.

Kijk ook op de volgende pagina’s:

> Vloerisolatie
> Prijzen
> Voordelen
> Aandachtspunten
> Offertes vergelijken