De website www.vloerisolatiewijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Nadelen

Vloerisolatie is een relatief goedkope en effectieve manier van isoleren. U kunt dit doen door de kruipruimte onder de vloer te isoleren, of door de onderkant of de bovenkant van de vloer van isolatiemateriaal te voorzien. De kosten hiervan hangen af van het materiaal dat u kiest, het soort isolatie dat u kiest en de arbeidskosten die worden gevraagd. Er zijn een boel voordelen verbonden aan vloerisolatie. Zo zal uw energierekening verminderen en het comfort in huis toenemen. Zijn er eigenlijk ook nadelen aan het isoleren van de vloer?

U hebt geen kruipruimte

Voor vloerisolatie is dit zeker een nadeel. Via de kruipruimte kunt u heel makkelijk de onderkant van de vloer isoleren door isolatiemateriaal tegen het plafond van de kruipruimte te bevestigen. Dit kan snel gebeuren en uw vloer hoeft hier niet voor te worden verwijderd. Is er niet voldoende toegang, dan zal het isoleren via boven moeten gaan wat een stuk meer overlast zal geven. Gelukkig kan vloerisolatie meestal snel geplaatst worden en is de overlast goed te overzien.

Het verhoogt de vloer

Vloerisolatie aanbrengen aan de bovenkant van uw vloer zal het oppervlak enigszins omhoog brengen. Dit hoeft niet altijd, want soms kan het materiaal tussen de vloerbalken worden aangebracht, maar als dit niet mogelijk is, kunt u dus problemen krijgen met de drempels en de deuren in huis. Het kan zijn dat u hier dan een aanpassing moet doen, wat meer kosten met zich meebrengt.

Voor vloerisolatie alleen krijgt u geen landelijke subsidie

Helaas is er al een tijdje geen landelijke subsidie meer voor specifieke energiebesparende maatregelen. U kon alleen in aanmerking komen voor de meest recente subsidie als u twee of meerdere maatregelen tegelijkertijd uitvoert. Vloerisolatie is hier één van, u kunt verder kiezen uit dak- of muurisolatie of het aanleggen van hoogrendementsglas. Er is wel een verlaagde BTW waar u gebruik van kan maken. In plaats van 21 procent betaalt u slechts 9 procent op de arbeidskosten.

Wat kost vloerisolatie?

Benader isolatiebedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kunt u kiezen voor een specialist die u het beste kan helpen. Onze dienst is gratis en vrijblijvend.