De website www.vloerisolatiewijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Nieuwe vloer

Als u vloerisolatie aanlegt kan dit op verschillende manieren. De juiste methode hangt vooral af van de staat van uw huidige vloer. Heeft u een betonnen vloer, of een houten vloer? Heeft u een kruipruimte of niet? Heeft u last van vocht dat naar boven komt of wilt u vloerverwarming? Dat zijn allemaal vragen die invloed hebben op de soort van vloerisolatie waar u voor kan kiezen. Een nieuwe vloer aanleggen is een dure optie, maar soms de beste keus.

De kruipruimte

Als u een kruipruimte hebt dan is het vaak het makkelijkst en het minst belastend als u vloerisolatie aanlegt onder uw bestaande vloer. Via de kruipruimte kunt u dat het beste aanleggen. Vaak betreft dit houten vloeren die ook gevoelig zijn voor vocht. Als dit niet goed gebeurd kan het vocht niet snel genoeg wegtrekken en krijgt u schimmel en rot.

De soort vloer

Houten vloeren hebben vaak een kruipruimte, maar als u een betonnen vloer hebt, is dit meestal niet het geval. Dan moet u er voor kiezen om isolatie op uw ondervloer te leggen en onder de bovenlagen. Dit is een makkelijke klus die u ook goed zelf kunt doen. U heeft echter wel overlast in uw woongedeelte omdat u de huidige vloer er eerst uit moet halen. Bovendien komt zo uw vloer een stuk hoger te liggen zodat u deuren moet inkorten en drempels moet verhogen.

Een nieuwe vloer leggen

In sommige gevallen is het nodig om een compleet nieuwe goed isolerende vloer aan te leggen. Meestal wordt het isolatiemateriaal dan aan de onderkant geplaatst. Dit kan het geval zijn als u huidige vloer zich in een slechte staat bevindt of als u vloerverwarming aan wilt leggen. Het is de duurste optie, maar u krijgt er wel een vloer voor terug die vele jaren mee zal gaan. Er zijn subsidies beschikbaar om u te helpen met de kosten, zowel op landelijk als regionaal niveau. U kunt dit eerst goed bekijken en zo uitrekenen of een nieuwe vloer voor u ook financieel een mogelijkheid is.

Wat kost vloerisolatie?

Benader isolatiebedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kunt u kiezen voor een specialist die u het beste kan helpen. Onze dienst is gratis en vrijblijvend.