De website www.vloerisolatiewijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Onderkant vloer isoleren

Als u een grote kruipruimte hebt waar iemand genoeg ruimte heeft om te werken, kan u uw vloer makkelijk isoleren door de onderkant van uw vloer te bedekken met isolatiemateriaal. Dit doet u via de kruipruimte waar u het materiaal tegen het plafond aanbrengt. Andere manieren om uw vloer te isoleren zijn via de begane grond en houden in dat uw huidige vloerbedekking verwijderd moet worden. Als het mogelijk is, is isolatie van de onderkant van uw vloer verreweg de gunstigste vorm van vloerisolatie.

Voordelen isolatie aan de onderkant van de vloer

Deze isolatiemethode brengt veel voordelen met zich mee. Zo hoeft u niet in het woongedeelte van uw huis aan het werk, wat betekent dat er minder rotzooi en stof de kamers in zal komen. Ook hoeft uw huidige vloer hier niet voor te worden verwijderd. Het is een vrij goedkope manier van isoleren en de resultaten zijn meteen te merken. Zo zal de temperatuur van de vloer met 4 graden Celsius toenemen, zal de warmte in huis gelijkmatiger verdeeld zijn, zal tocht rond de vloer aanzienlijk zijn verminderd en kunt u dus rekenen op een lagere energierekening.

De materialen

Er zijn verschillende materialen die u kunt aanbrengen. Het gemakkelijkste is misschien PUR schuim. Dit is een twee-componenten schuim dat vloeibaar wordt aangebracht, dat snel droogt en dat tijdens het drogen een beetje uitzet. Hierdoor worden alle gaten en kieren gedicht en kunt u de vreemdste hoeken en gaatjes van isolatie voorzien. Het heeft een zeer goede isolatiewaarde, maar is daarom ook vrij duur. Andere materialen zijn glas- en steenwol en PIR platen. Deze moeten in de juiste vorm gesneden worden voordat ze kunnen worden aangebracht. Glas- en steenwol zijn goedkoop, maar de isolatiewaarde is iets minder en u moet goed beschermd zijn wilt u daar mee werken. PIR platen hebben een zeer goede isolatiewaarde maar zijn duurder.

Wat kost vloerisolatie?

Benader isolatiebedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kunt u kiezen voor een specialist die u het beste kan helpen. Onze dienst is gratis en vrijblijvend.