De website www.vloerisolatiewijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Parket vloer

Het isoleren van een vloer is een effectieve en relatief goedkope manier van isoleren. Een huis verliest veel warmte door de vloer, maar ook door de muren, de ramen en het dak. Als u één van deze oppervlaktes isoleert zult u dus een groot verschil voelen in het klimaat in huis en het gebruik van energie. Vloerisolatie zorgt er voor dat de warmte in huis beter verdeeld wordt en dat er minder tocht, vocht en kou bij de vloer omhoog komen. Als u een parketvloer hebt, moet u echter met een aantal dingen rekening houden.

Goede ventilatie

Als u een houten vloer hebt en u wilt isolatie aanbrengen, dan is goede ventilatie essentieel. Als u dit niet hebt, zal het vocht te langzaam uit de vloer verdwijnen en krijgt u rot, schimmel of kunnen de planken kromtrekken. Hierdoor kan het zijn dat uw parket ernstige schade oploopt.

Hoe pak u dit aan?

Als u een kruipruimte hebt, gaat de ventilatie meestal via daar, dus eerst moet u zorgen dat u een goed klimaat krijgt in de kruipruimte. Deze ruimtes zijn vaak koud en klam met een zeer hoge luchtvochtigheid. Door folie op de bodem te leggen of isolatiemateriaal gaat u condensatie tegen en kan uw vloer goed drogen. Dit is sowieso een goed idee, als u last hebt van een vochtige kruipruimte.

Het materiaal zelf

Het isolatiemateriaal dat u kiest moet dus ook goed ademen. Hiervoor is glas- en steenwol erg geschikt. Deze materialen zijn ook waterafstotend en kunnen niet schimmelen wat uw parket nog verder beschermt. Ook isolatiekussens zijn goed in combinatie met houten vloeren. Als u de onderkant van de kruipruimte met folie bedekt en roosters aanbrengt voor een goede ventilatie, zorgt u er voor dat ook in de toekomst het klimaat onder uw vloer gezond blijft.

Wat kost vloerisolatie?

Benader isolatiebedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kunt u kiezen voor een specialist die u het beste kan helpen. Onze dienst is gratis en vrijblijvend.