De website www.vloerisolatiewijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Prijzen vloerisolatie tussenwoning

Huizen verliezen veel warmte via de vloer, het dak, de muren en de ramen. Als u verschil wilt maken in het klimaat in huis doet u er goed aan één van deze oppervlakten onder handen te nemen en te isoleren. Vloerisolatie is relatief goedkoop en zeer effectief. U zult meteen verschil voelen.

De verschillende soorten vloerisolatie

Vloerisolatie kan gedaan worden op verschillende manieren. De gemakkelijkste en goedkoopste manier en met het minste ongemak, is het isoleren van de kruipruimte. Dit is echter het minst effectief. Als deze ruimte onder de vloer goed toegankelijk is, kunt u de onderkant van de vloer isoleren. Dan zal de vakman isolatiemateriaal tegen het dak van de kruipruimte (en dus tegen de onderkant van de vloer) bevestigen. Als uw kruipruimte te klein is, kunt u de vloer van boven isoleren. Deze twee opties zijn duurder, duren langer, hebben meer impact op uw woonomgeving, maar zijn een stuk effectiever.

De kosten van het isoleren van de vloer een tussenwoning

Het isoleren van de vloer van een tussenwoning via de kruipruimte kost ongeveer €850 euro – €1250 euro. Als u de bovenzijde of de onderzijde van de vloer laat isoleren, dan bent u €1250 euro – €1650 euro kwijt. De kosten hangen af van de materialen die u gebruikt, het oppervlak en de arbeidskosten.

Financiële hulp

De regionale en landelijke overheden bieden meestal hulp aan iedereen die energiebesparende maatregelen uitvoert. Zo is er voor isolatie een landelijke subsidie (energiebesparing eigen woning) en zijn er vaak ook lokale subsidies waar u voor in aanmerking kunt komen. Het is zeker de moeite waard om dit even uit te zoeken, door de website van uw gemeente/provincie te bekijken. Ook is er op de arbeidskosten van isolatiewerkzaamheden een lager BTW tarief van kracht. Dit is 6 procent in plaats van 21 procent en maakt een groot verschil in de uiteindelijke kosten die u moet betalen. En als u de kosten wilt financieren met een lening, kunt u een groene lening nemen en gebruik maken van een lager rentepercentage.

Wat kost vloerisolatie?

Benader isolatiebedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kunt u kiezen voor een specialist die u het beste kan helpen. Onze dienst is gratis en vrijblijvend.