De website www.vloerisolatiewijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Prijzen vloerisolatie vrijstaande woning

De kosten van vloerisolatie in uw huis hangt van een aantal factoren af. Zo is er het materiaal, het oppervlak en de arbeidskosten die in rekening worden gebracht. Toch is vloerisolatie één van de goedkoopste manieren van isoleren met een zeer groot rendement.

En als u een kruipruimte hebt met genoeg toegang, is het ook een kleine ingreep met weinig onrust in de woonomgeving. Vloerisolatie kan worden gedaan door de kruipruimte te isoleren, of door isolatiemateriaal aan de bovenzijde of onderzijde van uw vloer aan te brengen.

De voordelen van vloerisolatie

Vloerisolatie brengt een hoop voordelen met zich mee. Het zorgt voor een beter woonklimaat omdat de vloer tochtvrij is en er geen vocht meer omhoog zal komen. De vloer kan opwarmen tot 4 graden Celsius meer dan voor de isolatie en zorgt voor een gelijke verdeling van de warmte. Hierdoor heeft u minder stookkosten nodig om de ruimte warm te houden. De lucht zal gezonder zijn omdat de luchtvochtigheid stabieler wordt en ongedierte zoals pissebedden en slakken in de kruipruimte verminderen.

De kosten van vloerisolatie van een vrijstaande woning

Het isoleren van de vloer van een vrijstaande woning hangt dus af van het materiaal, het oppervlak en de arbeidskosten. Gemiddeld kunt u uitgaan van een isolatie van de kruipruimte voor €1350 euro – €1750 euro en van de boven- of onderkant van de vloer is €2000 euro – €2350 euro.

Financiële steun

Om u te steunen met deze kosten zijn er landelijke en regionale subsidies aanwezig waar u zich voor kan aanmelden. Ook is er op de arbeidskosten van alle energiebesparende maatregelen een lagere BTW van kracht. U betaalt dan geen 21%, maar 6%. En als u uw isolatie wilt financieren met een lening, dan komt u in aanmerking voor een groene lening. Het geld hiervoor betaalt u terug met een lager rentepercentage van ongeveer 3%.

Wat kost vloerisolatie?

Benader isolatiebedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kunt u kiezen voor een specialist die u het beste kan helpen. Onze dienst is gratis en vrijblijvend.