De website www.vloerisolatiewijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Rendement

Het isoleren van uw vloeren vertaalt zich in een aantal voordelen en kan op verschillende manieren gedaan worden. Als u een kruipruimte hebt die hoog genoeg is, kunt u daar de onderkant van uw vloer isoleren. Is uw kruipruimte niet hoog genoeg of hebt u geen kruipruimte, dan kan u de bovenkant van uw vloer isoleren. Dit geeft meer overlast, maar over het algemeen is dit vrij snel gedaan. Vanaf het moment dat het is afgerond kunt u beginnen met besparen.

De kosten van vloerisolatie

Hoeveel uw vloerisolatie gaat kosten, hangt af van een aantal factoren. Zo is er het oppervlak, het materiaal en de arbeidskosten die bepalend zijn. Bepaalde materialen hebben een betere isolatiewaarde dan andere maar hebben weer een hogere prijs. Als gemiddelde prijs, kunt u er van uitgaan dat vloerisolatie per vierkante meter inclusief arbeidskosten, materialen en BTW rond de €35 euro zal kosten.

Het rendement in euro’s

Een gemiddelde tussenwoning zal per jaar 200 m3 minder aan gas gebruiken als het voorzien is van vloerisolatie. Op een vloer van 40 vierkante meter, waarvoor u gemiddeld €1400 euro kwijt bent, verdient u per jaar €150 euro terug op vloerisolatie. U hebt de kosten er dus uit in minder dan 10 jaar. In een vrijstaande woning met een vloer van 65 vierkante meter kost het gemiddeld €2275 om de vloer te isoleren. U bespaart hier 450 m3 aan gas mee per jaar wat zich vertaalt in ongeveer €300 euro. Hier hebt u de kosten er in 7,5 jaar uit.

Het rendement in comfort

Behalve het financiële rendement is er natuurlijk ook het rendement dat u terugkrijgt in comfort in huis. U zult minder tocht voelen langs de grond en de warmte zal gelijkmatiger door het huis worden verdeeld. Ook de luchtvochtigheid gaat naar beneden waardoor de lucht gezonder is. De temperatuur van uw vloer kan met 4 graden Celsius omhoog gaan en uw huis zal sneller opwarmen en langer warm blijven.

Wat kost vloerisolatie?

Benader isolatiebedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kunt u kiezen voor een specialist die u het beste kan helpen. Onze dienst is gratis en vrijblijvend.