De website www.vloerisolatiewijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Schuimplaten

Bij het aanleggen van vloerisolatie heeft u een aantal keuzes. Ten eerste hangt het meestal af van de aanwezigheid van een kruipruimte. Als u die hebt kan er isolatie via de onderkant van de vloer geplaatst worden, anders moet u de bovenkant isoleren of een nieuwe vloer laten aanleggen. Ook moet u kiezen voor een bepaald materiaal. Dit hangt af van de staat van uw vloer, maar ook van uw budget en uw verwachtingen. Er zijn verschillende materialen beschikbaar, elk met unieke kenmerken, en schuimplaten zijn hier één van.

Wat zijn schuimplaten?

Schuimplaten worden meestal gemaakt van piepschuim (polyethyleen) of van PUR (polyurethaan). Ze worden vervaardigd via een chemisch proces en zijn dus niet erg milieuvriendelijk. De platen kunnen worden gebruikt als isolatiemateriaal voor boven- en onderkant van de vloer, maar ook als geluidsisolatie, afdichting of filtratie. U kunt ze krijgen in verschillende hardheden, dichtheden en kwaliteiten. U kunt schuimplaten gebruiken voor het isoleren van de vloer, maar ook voor het dak en de muren.

De voordelen van schuimplaten

Wat betreft de isolatie van de vloer, zijn platen van PUR het best isolerend. Beide zijn makkelijk aan te brengen en lichtgewicht. Ook zijn ze vochtwerend waardoor schimmel en huismijt minder zullen voorkomen. Ze zijn dus uitermate geschikt bij gebruik in een natte kruipruimte. Ze gaan erg lang mee en zijn recyclebaar, maar hebben ook een brandwerende werking. Ook kunnen ze in veel situaties worden toegepast en voor vloerisolatie heeft u de keuze uit verschillende soorten. Zo kunt u voor elke wens die u heeft wel de juiste schuimplaat vinden.

De nadelen van schuimplaten

Als u op zoek bent naar een duurzaam en milieuvriendelijk materiaal zijn schuimplaten niet geschikt. Ook zijn ze vrij duur (met name PUR), maar dit reflecteert de isolatiewaarde. Er zijn verhalen over PUR schuim dat dit slecht zou zijn voor de gezondheid. Dit is alleen het geval als het verkeerd wordt aangebracht, dus het is nodig om dit door een gecertificeerd bedrijf te laten doen.

Wat kost vloerisolatie?

Benader isolatiebedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kunt u kiezen voor een specialist die u het beste kan helpen. Onze dienst is gratis en vrijblijvend.