De website www.vloerisolatiewijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Steenwol

Het isoleren van uw vloer is een goed idee. Het is één van de oppervlaktes in huis waar de meeste warmte verloren gaat. De andere zijn het dak, de ramen en de muren. Door één of meer van deze plekken te isoleren zult u meteen verschil voelen in uw woonklimaat zowel als op de energierekening. Als u uw vloer wilt laten isoleren, heeft u een boel keuzes te maken. Eén daarvan is het materiaal. Steenwol wordt veel gebruikt voor dit type isolatie.

Wat is steenwol?

Steenwol is een duurzaam en natuurlijk materiaal dat gemaakt wordt van vulkanisch gesteente. Deze stenen worden tot zeer hoge temperaturen verhit zodat het vloeibaar wordt en in een centrifuge met gaten kan worden gegoten. Als deze centrifuge gaat draaien, komen de vloeibare stenen naar buiten als draden. Met een bindmiddel worden deze draden verwerkt als dekens of platen die in het geval van vloerisolatie meestal aan de onderkant van de vloer worden bevestigd.

De voordelen van steenwol

Steenwol is één van de goedkoopste isolatiematerialen op de markt. Het heeft een goede isolatiewaarde en behalve warmte isoleert het ook geluid. Steenwol is waterafstotend zodat het erg geschikt is voor gebruik in vochtige kruipruimtes. Bovendien kan schimmel op steenwol niet goed vormen. Steenwol is dus duurzaam en gemaakt van natuurlijk materiaal, zodat u hiermee een milieubewuste keuze maakt. Behalve dit is steenwol ook brandveilig verklaard door de brandweer.

De nadelen van steenwol

Steenwol heeft een goede isolatiewaarde, maar er zijn materialen die beter isoleren, zoals PUR schuim en PIR platen. Het werken met steenwol brengt ook risico’s met zich mee, u moet uw luchtwegen en uw huid goed beschermen als u dit zelf gaat aanleggen. Er kunnen namelijk vezels vrijkomen die u kan inademen en die huidirritatie kunnen veroorzaken. In de loop van tijd kan steenwol ook gaan verzakken en verliest het een beetje van zijn isolatiewaarde.

Wat kost vloerisolatie?

Benader isolatiebedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kunt u kiezen voor een specialist die u het beste kan helpen. Onze dienst is gratis en vrijblijvend.