De website www.vloerisolatiewijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Subsidie vloerisolatie

Vloerisolatie wordt gesubsidieerd door de overheid, alleen is hier een stuk minder geld voor vrijgemaakt als voorheen. Toch zijn er een paar manieren waarop u financieel geholpen kan worden op zowel landelijk als regionaal niveau. En op de arbeidskosten van isolerende werkzaamheden is er een lagere BTW van kracht.

Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

Deze subsidie loopt tot 31 december 2020. U kunt tot 20 procent op de totale kosten terugkrijgen als u investeert in twee of meer energiebesparende maatregelen. Vloerisolatie is hier één van, de andere opties zijn dak- en muurisolatie en het aanleggen van hoogrendementsglas. Behalve vloerisolatie zult u dus ook iets anders moeten isoleren voordat u hiervoor kan aanmelden.

Lokale subsidies

Elke provincie, gemeente en stad heeft ook potjes beschikbaar waarvan ze zelf kunnen bepalen waar het naartoe gaat. Om die reden verschillen de subsidies per regio en zal u zelf moeten uitzoeken wat er voor u beschikbaar is. Dit kunt u zien op www.energiesubsidiewijzer.nl. Het is zeer de moeite waard dit uit te zoeken. Op lokaal niveau moet u er echter vaak wel snel bij zijn omdat de potjes hier sneller leeg raken dan op landelijk niveau.

Verlaagde BTW en groene lening

Op de arbeidskosten van isolatiewerkzaamheden is een lagere BTW van kracht. Dit is geen subsidie, maar in plaats van 21 procent betaalt u maar 6 procent. Dit wordt als het goed is meteen op de rekening verrekent, controleer dit dus goed bij uw aannemer. Ook komt u in aanmerking voor een groene lening als u energiebesparende maatregelen uitvoert in huis. U kunt daarmee geld lenen tegen een lager rentepercentage. Als u tussen de €2500 en €25.000 euro leent kunt u dit terugbetalen met een rente van ongeveer 3%.

Wat kost vloerisolatie?

Benader isolatiebedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kunt u kiezen voor een specialist die u het beste kan helpen. Onze dienst is gratis en vrijblijvend.