De website www.vloerisolatiewijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Thermokussens vloerisolatie

Vloerisolatie helpt aanzienlijk de warmte in huis te behouden en de kou buiten te laten. Naast de ramen, het dak en de muren is de vloer één van de plekken waar u de meeste warmte verliest. En isolatie aanbrengen rondom uw vloer is relatief goedkoop met een groot effect. Het huis zal aangenamer voelen van binnen, de warmte wordt gelijkwaardiger verdeeld en tocht rond de vloer zal verdwijnen. Er zijn verschillende materialen die u voor vloerisolatie kunt gebruiken en thermokussens zijn hier één van.

Wat zijn thermokussens?

Thermokussens worden aan de onderkant van de vloer aangebracht, via de kruipruimte, en zorgen dat kou en vocht uit de kruipruimte niet naar boven kunnen komen. Eigenlijk is het principe gelijk aan dat van een thermosfles. De kussens die worden aangebracht bestaan uit laagjes aluminiumfolie met lucht er tussen. Deze luchtzakken zijn afgesloten zodat de lucht is ingesloten. Hierdoor kan warmte bijna niet naar beneden. De onderkant van het folie is vaak behandeld met een middel dat het beschermt tegen vocht.

De voordelen van thermokussens

Thermokussens hebben een hoge isolatiewaarde en, zoals alle isolatiematerialen, verwarmen de vloer en zorgen er voor dat het langer warm blijft. Hierdoor kunt u uw thermostaat lager instellen en geld besparen op de energierekening. Dit kan tot 15% oplopen, als de kussens goed zijn bevestigd. Het materiaal heeft zelf een lage milieubelasting en omdat het vochtplekken en schimmelgroei voorkomt, is de kans op huismijt en ander ongedierte ook minder.

De nadelen van thermokussens

Vergeleken met andere materialen op de markt zijn thermokussens aan de dure kant. U hebt hier wel een zeer goed isolerend product voor terug. Als u veel leidingen of andere constructies door de kruipruimte hebt lopen, kan het lastig zijn om de thermokussens aan te leggen. Bovendien zijn thermokussens kwetsbaar. Als ergens een gat in komt is de isolatiewaarde meteen minder, omdat de kussens niet meer beschermd zijn. En ongedierte kan er makkelijk een gat in knagen.

Wat kost vloerisolatie?

Benader isolatiebedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kunt u kiezen voor een specialist die u het beste kan helpen. Onze dienst is gratis en vrijblijvend.