De website www.vloerisolatiewijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Vlasplaten

Het isoleren van uw vloer is vaak een goed idee. Er komt veel kou via de vloer het huis binnen wat betekent dat u meer moet stoken om het warm te houden. Door uw vloer te isoleren zal de warmte in uw huis beter verdeeld zijn waardoor het aangenamer aanvoelt. Ook zal tocht rond de vloer aanzienlijk verminderen en kan vocht veel moeilijker omhoog komen. Omdat u minder hard hoeft te stoken, verminderd u ook uw CO2-uitstoot en bent u dus milieuvriendelijk bezig. Eén van de materialen die u kunt gebruiken om de vloer mee te isoleren is vlas.

Wat zijn vlasplaten?

Vlas is een restmateriaal dat ontstaat bij het produceren van linnen. Het is een soort wol dat in platen of rollen kan worden verwerkt om als isolatiemateriaal te gebruiken onder de vloer of er bovenop. Vlas is dus natuurlijk, afbreekbaar en duurzaam. Vlasplaten worden gebruikt als isolatie van de vloer, de muren en het dak.

De voordelen van vlasplaten

Als isolatiemateriaal is vlas vooral geschikt in situaties waar een ademende stof nodig is. Denk hierbij aan houten vloeren waar vocht uit moet zodat er geen rot of schimmel optreedt. Omdat vlas kan ademen kunnen schimmels en vocht weinig schade aanbrengen. Vlas kan vocht opnemen en nog steeds dezelfde isolatiewaarde handhaven. De isolatiewaarde is vergelijkbaar met dat van glas- en steenwol. Omdat vlas 100% natuurlijk is, kan het makkelijk worden gerecycled. Ook zal het oneffenheden in de ondergrond makkelijk kunnen vereffenen.

Nadelen van vlasplaten

Vlasplaten zijn erg brandbaar. Het wordt bewerkt met een brandwerend middel, maar vat nog steeds sneller vlam dan glas- en steenwol. Ook is vlas duurder dan glas- en steenwol maar heeft het dezelfde isolatiewaarde. En omdat vlas stug is, kan het lastig zijn om aan te brengen.

Wat kost vloerisolatie?

Benader isolatiebedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kunt u kiezen voor een specialist die u het beste kan helpen. Onze dienst is gratis en vrijblijvend.