De website www.vloerisolatiewijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Vloer isoleren

Huizen verliezen veel warmte via de vloer. Dit kunt u voelen doordat het daar vaak kouder is dan in de rest van het huis. De vloer, de muren, het dak en de ramen zijn de oppervlaktes die het meeste voordeel halen uit goede isolatie. En het isoleren van de vloer is relatief goedkoop en heeft een hoog rendement. Als u het zat bent met uw sokken omhooggetrokken in huis te zitten, zijn er drie manieren waarop u het klimaat in uw huis aanzienlijk kunt verbeteren.

Het isoleren van de onderkant van de vloer

Dit is verreweg de populairste methode, maar is echter alleen mogelijk als u een kruipruimte hebt die groot genoeg is om in te werken. Er wordt namelijk via de kruipruimte isolatiemateriaal direct tegen de onderkant van de vloer aangebracht. Dat betekent dat de vakmannen niet uw huis in hoeven, u krijgt niet te maken met overlast en stof in huis en u hoeft er uw vloer niet voor te verwijderen.

Het isoleren van de bovenkant van de vloer

Als u geen kruipruimte heeft, of deze is te klein om in te werken, zult u het bij de bovenkant van de vloer moeten zoeken. Bij deze methode wordt de huidige vloer verwijderd waardoor de ondervloer zichtbaar wordt. Hier wordt het isolatiemateriaal op aangebracht en de vloer wordt weer teruggelegd. Dit is een makkelijke en snelle klus, echter u moet er wel rekening mee houden dat het niveau van uw vloer met bijna 10 centimeter kan stijgen. Drempels zullen dus moeten worden verhoogd en deuren worden ingekort.

De vloer verwijderen en opnieuw plaatsen

Dit is de meest arbeidsintensieve en duurste manier om uw vloer te isoleren, maar u krijgt zo een nieuwe vloer terug en hebt uiteindelijk niet te maken met een hoogteverschil. Het compleet verwijderen van de vloer en het toevoegen van isolatie wordt meestal gecombineerd met het aanleggen van vloerverwarming.

Wat kost vloerisolatie?

Benader isolatiebedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kunt u kiezen voor een specialist die u het beste kan helpen. Onze dienst is gratis en vrijblijvend.