De website www.vloerisolatiewijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Vloerverwarming

Als u van plan bent vloerverwarming aan te leggen, moet u uw vloer ook isoleren. Het is zonde om hier warmte te creëren als het weer verloren gaat omdat uw vloer niet goed isoleert. Of misschien wilt u tijdens het isoleren van uw vloer wel vloerverwarming aanleggen. Vloerverwarming zorgt voor een beter klimaat in huis en de isolatie van de vloer zorgt er voor dat dit ook zo blijft.

De voordelen van vloerverwarming

Vloerverwarming in huis zorgt meteen voor meer wooncomfort. De warmte wordt beter verspreid waardoor het aangenamer aanvoelt ook al is de luchttemperatuur lager. Vloerverwarming is daardoor erg efficiënt en het is een mogelijkheid om energie te besparen. De kwaliteit van de lucht verbetert in huis en omdat de verwarming uit de vloer komt hoeft u met het inrichten van uw kamer geen rekening te houden met radiatoren.

De nadelen van vloerverwarming

Vloerverwarming levert ook beperkingen op. Zo kunt u niet alle soorten vloerbedekking aanleggen en zijn keramische tegels het beste. U kunt vloerverwarming alleen als hoofdverwarming gebruiken als u een goed geïsoleerd huis hebt, anders zal u bij moeten verwarmen. U moet minstens 40 procent van uw vloeroppervlak vrij houden zodat de warmte goed naar binnen kan komen en het aanleggen van vloerverwarming kan relatief duur zijn.

Vloerverwarming en vloerisolatie

Als u een goed geïsoleerde vloer wilt, kunt u er voor kiezen de hele vloer te verwijderen en te vervangen voor een nieuwe. Dit is dan ook het moment om vloerverwarming aan te laten leggen. Als u een kruipruimte hebt is vloerisolatie het makkelijkst, omdat u het plafond van de kruipruimte kan bedekken met isolerend materiaal. U kunt ook tussen de vloerplanken isoleren, en als u toch al vloerverwarming aanlegt, gaat u daar toegang toe krijgen. Vloerverwarming wordt vaak gebruikt als een energiebesparende manier om uw huis te verwarmen. Zonder vloerisolatie is dit dus eigenlijk onbegonnen werk.

Wat kost vloerisolatie?

Benader isolatiebedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kunt u kiezen voor een specialist die u het beste kan helpen. Onze dienst is gratis en vrijblijvend.