De website www.vloerisolatiewijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Voordelen

Het isoleren van uw vloer is een slimme energiebesparing. De gemiddelde temperatuur van een kruipruimte onder de vloer bedraagt zo een 12 °C in Nederlandse woningen. Met een goede vloerisolatie zorgt u ervoor dat uw vloer geen warmte afstraalt naar de kruipruimte, waardoor er veel minder energie verloren gaat. Dit heeft logischerwijs een gunstig effect op uw stookkosten. Daarnaast biedt vloerisolatie meer comfort: uw woning wordt evenwichtiger verwarmd en is minder tochtig. Ook zal de kruipruimte van uw woning door vloerisolatie minder vochtig zijn.

De voordelen van vloerisolatie

De vloer is een oppervlak waar een huis veel warmte kwijtraakt. Dit voelt u ook als u er met blote voeten overheen loopt. Als u een kruipruimte onder de vloer heeft, kan hier ook een boel vocht en kou van omhoog trekken. Met vloerisolatie zult meteen merken dat uw energierekening omlaag gaat en de binnenklimaat een stuk behaaglijker is.

Het is behaaglijker binnen

Het eerste wat u zult merken is het klimaat in huis. Omdat er minder tocht over de vloer trekt, de vloer warmer is en vocht niet meer omhoog komt, is de temperatuur in huis veel gelijkmatiger verdeeld. De temperatuur van de vloer kan met vloerisolatie tot wel 4 graden Celsius stijgen. Hierdoor is uw huis sneller warm en langzamer koud.

Wat kost vloerisolatie?

Benader isolatiebedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kunt u kiezen voor een specialist die u het beste kan helpen. Onze dienst is gratis en vrijblijvend.

Financiële voordelen

Omdat de temperatuur gelijk verdeeld is zult u minder hard hoeven stoken om het warm te houden. Zo bespaart u dus op uw stookkosten en zult u de CO2-uitstoot van uw woning verminderen. Per vierkante meter vloer kunt u jaarlijks 5 tot 7 kubieke meter gas besparen. U bent dus goed bezig voor het milieu en ook voor uw eigen portemonnee. Er zijn ook subsidies, zowel landelijk als regionaal waar u voor in aanmerking kunt komen als u isolatiewerken uitvoert. En de arbeidskosten zullen in rekening worden gebracht met een lager BTW percentage van 6 procent.

Voordelen voor de gezondheid

Door het isoleren van uw vloer zorgt u er voor dat de luchtvochtigheid in huis naar beneden gaat. Dit betekent vaak minder last van vochtige muren en schimmels, minder klachten als u astma of reuma hebt en minder ongedierte in de kelder zoals huismijt, pissebedden en slakken.

Vloerisolatie is relatief goedkoop

Het hangt natuurlijk af van het type vloerisolatie die u gebruikt en welke materialen, maar vergeleken met bijvoorbeeld het isoleren van het dak, is vloerisolatie relatief goedkoop. Ook kan het snel gedaan worden, en als de kruipruimte beschikbaar is, is het zonder impact op de woonomgeving in een werkdag geklaard.

Onderstaand worden alle voordelen nog eens opgesomd en nader toegelicht.

 • Kostenbesparing
  Binnen 5 tot maximaal 10 jaar is uw investering in vloerisolatie terugverdiend. Het is een eenmalige investering die vervolgens direct tot besparing leidt op uw energiekosten. Daarbij geldt een verlaagd BTW-tarief van 6% op arbeidsloon voor isolatie van de vloer en/of kruipruimte. En is met een lokale of landelijke isolatie subsidie soms zelfs nog goedkoper!
 • Comfort
  Door het isoleren van uw vloer blijft warmte in uw huis behouden, wat uw huis comfortabeler maakt om in te verblijven. In de zomer zorgt een goede vloerisolatie ervoor dat uw huis juist langer koel blijft. Voorts heeft u minder last van tocht en blijven onaangename luchtjes uit de kruipruimte u bespaard. Ook zal uw vloer minder koud aanvoelen: enkel vloerisolatie zonder vloerverwarming doet de temperatuur van uw vloer al snel een aantal graden stijgen.
 • Milieu
  Aangezien u door vloerisolatie minder hoeft te stoken, bespaart u energie. Energiebesparing betekent minder uitstoot van CO2 wat belastend voor het milieu is door de gevolgen die het heeft op ons klimaat op langere termijn.
 • Gezondheid
  Vloerisolatie zorgt voor een gezondere leefomgeving binnenshuis. Uw huis zal minder vochtig zijn, en zaken als huisstofmijt, schimmels en ongedierte worden beter geweerd. Al met al een belangrijke overweging om voor een goede vloerisolatie te kiezen.

Vergelijk vloerisolatie specialisten

Wilt u weten wat vloerisolatie kost voor uw woning? En wat de mogelijkheden zijn? Dan kunt u contact opnemen met verschillende specialisten die u graag verder helpen. Door bij hen vrijblijvende offertes op te vragen is het mogelijk om het aanbod en de prijzen te vergelijken. Vervolgens kunt u voor de beste deal kiezen. En betaalt u niet te veel. Bekijk pagina vloerisolatie offertes.

Wat kost vloerisolatie?

Benader isolatiebedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kunt u kiezen voor een specialist die u het beste kan helpen. Onze dienst is gratis en vrijblijvend.

Kijk ook eens op de volgende pagina’s…

> Vloerisolatie
> Kosten
> Aandachtspunten
> Materialen
> Vloerisolatie offertes