De website www.vloerisolatiewijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Zelf isoleren

Is het mogelijk om zelf uw vloerisolatie aan te leggen? Dit hangt af van uw doe-het-zelf ervaring en het type isolatie. Het isoleren van de vloer is altijd een goed idee. Het klimaat in uw huis zal er aanzienlijk van verbeteren en u zal minder hoeven te betalen voor uw energierekening. En stoot uw huis minder CO2 uit waarmee u ook milieuvriendelijker bezig bent.

Het isoleren van de onderkant van de vloer

Als u een kruipruimte hebt van meer dan 50 centimeter hoog, kunt u isolatie aanbrengen aan de onderkant van uw vloer. Dit is voor een ervaren doe-het-zelver goed te doen. U brengt de isolatiematerialen aan tegen de onderkant van de vloer, dus het plafond van de kruipruimte. Houd er rekening mee dat u voldoende materialen aanschaft en dat de isolatiewaarde minstens 3,3 is. Hoger dan 5,0 is niet nodig, tenzij u vloerverwarming hebt. Ook moet u uzelf beschermen als u glas- of steenwol wilt aanbrengen omdat dit type materiaal tijdens het plaatsen huidirritatie kan veroorzaken.

Het isoleren van de bovenkant van de vloer

Als u het isolatiemateriaal onder uw huidige vloerbedekking aan wilt leggen, kan dit ook goed zelf gedaan worden. U haalt uw huidige vloer weg, legt het materiaal neer en plaatst de vloer weer terug. Waar u wel rekening mee moet houden is dat de vloer hoger zal zijn, dus dat deuren moeten worden ingekort en drempels moeten worden verhoogd. En er zijn verschillende isolatiematerialen voor verschillende vloersoorten, dus zorg ervoor dat u het juiste materiaal kiest.

Nieuwe isolerende vloer leggen

Als u van plan bent een geheel nieuwe vloer te leggen, kan u dit vaak beter door een specialist laten doen. Veel mensen doen dit ook in combinatie met vloerverwarming en dit moet goed gebeuren. Er moet rekening worden gehouden met waterleidingen, gasleidingen en ventilatie. Een nieuwe vloer moet aan een aantal voorwaarden voldoen die goed moeten worden geregeld of u krijgt problemen met verzakkingen, tocht of kraken.

Wat kost vloerisolatie?

Benader isolatiebedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kunt u kiezen voor een specialist die u het beste kan helpen. Onze dienst is gratis en vrijblijvend.